UNIVERS PUJOL 2023 | Torrebesses es prepara per reviure la música d’Emili Pujol en una celebració emocionant

  • Torrebesses acollirà la segona edició del Campus Pujol Guitar Clinic i també el Certamen Internacional de Guitarra Emili Pujol

  • La comarca de les Garrigues tornarà amb la dotzena edició del Guitarfest, propostes musicals entorn de la guitarra i el patrimoni

Torrebesses | 23 d’abril de 2023 | 12.36h


Després de tres anys de situacions adverses, el municipi de Torrebesses tornarà a ser el centre de l’Univers Emili Pujol. Tot i que el Simposium Pujol s’ha anat fent amb normalitat des de la seva fundació l’any 2012, xerrades i mostres que identifiquen la importància de la figura del músic català. No ha pogut ser de la mateixa manera amb el Campus i el Certamen Pujol, esdeveniments internacionals que feien difícil el desenvolupament per les restriccions i la complexa logística que implicava. La primera edició del Certamen Pujol es va realitzar l’any 2019 a la Granadella. Enguany Torrebesses serà el nou espai on es desenvoluparà la segona edició del certamen juntament amb el campus, lloc que disposa de les infraestructures necessàries per a aquest tipus d’esdeveniments.

L’Univers Pujol compta amb el finançament dels fons europeus Next Generation per ampliar i diversificar l’oferta cultural a àrees no urbans de la Generalitat de Catalunya, marc estatal impulsat pel Ministeri de Cultura i Esport. També s’engloba al projecte “Ecosistema Cultura Territorio” per a l’articulació sectorial del programa Cultura i Ruralitats del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La proposta pretén convertir-se en un viver de creació, producció, exhibició i competència artística relacionada amb la figura i l’obra del mestre Emili Pujol, l’eix central del qual és l’instrument de la guitarra, desenvolupat en un entorn rural i experimental, i com a element vertebrat naturalesa i el seu ecosistema.

Univers Pujol es desenvolupa sobre quatre esdeveniments interconnectats:

  • Garrigues Guitar Festival, trobada internacional d’instruments de corda polsada amb l’exhibició de les figures més altes i emergents del panorama internacional. “Aquesta dotzena edició tornarem a comptar amb grans artistes com a joves emergents durant els mesos de juliol i agost.”
  • Simposium Emili Pujol, jornades monogràfiques amb testimonis il·lustratius i mostres documentals i creatives que donen a conèixer la figura humana i la rellevància artística de l’il·lustre músic. “Tornarem a comptar amb especialistes que ens revelessin aspectes de la figura del mestre pedagog i del seu transcendental treball musicològic.”
  • Campus Guitar Clinic Emili Pujol, estades per a la recerca corporal de l´equilibri físic i psíquic combinat amb l´estudi metòdic de guitarra clàssica sota la filosofia pedagògica del mestre Pujol. “Aquesta segona edició es farà al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses del 24 al 27 de juliol i intervindran especialistes del Centre de Prevenció en Arts Escèniques en temes tan fonamentals, com la fisioteràpia, pilates, psicologia i nutrició, per al correcte rendiment de l’artista. I per al treball tècnic amb l’instrument comptarem amb els guitarristes Maria Esther Guzmán i Carles Herraiz, i David Murgadas pels instruments antics.”
  • Certamen Internacional de Guitarra Emili Pujol, un concurs d’interpretació de guitarra clàssica per a guitarristes de fins a 35 anys, que té per propòsit conèixer i il·lustrar la seva obra compositiva. “Segona edició que es desenvoluparà a l’Església Sant Salvador de Torrebesses els dies 29 i 30 de juliol, i l’obra Cubana del mestre Emili Pujol serà la partitura obligada a desenvolupar a la primera fase. Els guardonats rebran premis metàl·lics i concerts, juntament amb beques d’estudi per als premis especials a la millor interpretació de l’obra de Pujol i la decisió del públic.”

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *