UNIVERS PUJOL 2019 | Torrebesses i La Granadella acullen el Primer Campus i Certamen Internacional de Guitarra

  • Guitarrista xilè guanya la primera edició del Certamen Internacional de Guitarra Emili Pujol 2019

  • Èxit amb el primer Campus Emili Pujol realitzat en espais culturals dels municipis de Torrebesses i La Granadella

Torrebesses | August 8, 2019 | 4:30 p.m.


El guitarrista xilè Nicolás Acevedo, que actualment esta estudiant un master al Conservatori del Liceu, ha guanyat la primera edició del Certamen Pujol. Els membres del Jurat formats pels pedagogs Carles Herraiz i Raúl Viela, dels Conservatoris de Lleida i Monzó, juntament amb la guitarrista Inmaculada Balsells, han deliberat per unanimitat aquest premi dotat de 1.500 euros i dos concerts a Barcelona i Lleida. La serbia Ljubica Bukvic, segona posició i tercera pel paraguaià Javier Costa, amb premis dotats per 1.000 i 500 euros respectivament. Realizat en el magnific auditori del Centre Cívic de la Granadella, seu del Certamen Pujol. L’emocionant esdeveniment ja te les dates per la segona edició que es realitzará del 31 de juliol al 2 d’agost de 2020, data clau que es complirà el 40 aniversari de la mort del mestre Pujol.

Juntament amb més participants vinguts de l’Equador, Paraguai, Brasil, Xile, Alemanya i Catalunya van tenir l’oportunitat de gaudir d’un Campus innovador creat per l’ocasió i format per experts fisioterapeutes, psicòlegs i pedagogs que van conrear cos i ment amb la filosofia estética de l’obra compositiva del mestre Emili Pujol. El Centre d’Interpretació de la Pedra Seca es va convertir en espai de recerca experimental de l’instrument de la guitarra.

El Campus es va completar amb concerts nocturns en diferents llocs patrimonials de Torrebesses i La Granadella. I el Simpòsium Emili Pujol, unes jornades testimonials transformades en xerrades, passejades i una visita emotiva al Mas Janet, casa pairal del mestre Pujol, on els participants es van emportar de record una fulla d’un arbre de llorer que misteriosament va nèixer el mateix dia que va morir el seu mestre Francesc Tárrega.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *