UNIVERS EMILI PUJOL 2024 | La Granadella i Torrebesses consoliden la tercera edició del Campus i Certamen Pujol

  • Torna una nova edició de l’Univers Emili Pujol a la terra on va néixer i va desenvolupar la major part de la seva creació artística

  • La Granadella serà la seu oficial del Certamen Pujol i Torrebesses del Campus Pujol

La Granadella | 26 d’abril de 2024 | 18:00h


Després de l’èxit de participació a la segona edició del Campus i Certamen Pujol, els organitzadors juntament amb l’assessorament del Cercle Guitarrístic a Catalunya convoquen la tercera edició del curs i concurs, amb la intenció de recuperar i il·lustrar l’obra compositiva i musicològica de l’il·lustre mestre pedagog .

La guitarrista internacional Anabel Montesinos i el guitarrista-compositor José Antonio Chic seran les figures convidades d’aquesta edició i els professors responsables que encapçalin el campus i el certamen. Montesinos és una de les artistes més sol·licitades del panorama guitarrístic mundial i recentment ha estat designada com a professora de grau superior i màster al Conservatori Superior de Música Liceu de Barcelona. Per la seva banda, Chic és un dels compositors de referència a l’instrument de la guitarra amb càmera, director de l’Ensemble XXI, gran coneixedor de l’obra/figura del mestre Pujol i cap del departament de guitarra clàssica al Conservatori Professional de Música Miguel Fleta de Monsó.

Univers Pujol començarà amb el ja habitual Simpòsium, que il·lustrarà amb una sèrie d’activitats a la Granadella (rutes, xerrades i presentacions) i s’iniciarà amb el concert d’Anabel Montesinos el divendres 19 de juliol a l’Església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella.

L’endemà donarà pas al desenvolupament del Certamen Pujol, la final del qual es realitzarà el diumenge 21 de juliol a l’auditori del Centre Cívic de la Granadella amb el lliurament de guardons als tres premiats més dos premis especials del públic ia la millor interpretació de les obres d’Emili Pujol. En aquesta tercera edició s’han seleccionat dues obres del mestre Emili Pujol, Bagatella i Barcarola, que es desenvoluparan a la classificatòria i la final del concurs.

A partir del dilluns 22 s’inaugurarà el Campus Pujol, on els artistes Montesinos i Chic realitzaran les masterclass tant solista com a càmera als participants inscrits, i que també participaran en unes jornades pedagògines relacionades amb aspectes físics i psíquics amb la participació de l’equip del Centre de Prevenció a Arts Escèniques de Barcelona. Tot això el campus serà impartit al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses i on també gaudirem d´unes sortides culturals. El curs finalitzarà el divendres 27 de juliol amb la cloenda de lliurament de diplomes i concert solista i conjunt de guitarres dels participants sota la direcció del director José Antonio Chic.

Però tot i haver finalitzat el període de realització de l’Univers Pujol, els concerts habituals del Garrigues Guitar Festival Memorial Emili Pujol continuaran animant les nits d’estiu amb la participació d’un elenc espectacular d’artistes que gaudirem en espais patrimonials gràcies al suport de gran part de localitats de la comarca de les Garrigues i el Segrià, sota lorganització del Consell Comarcal de les Garrigues.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *