UNIVERS EMILI PUJOL 2019 | Guitarfest · Simpòsium · Campus · Certamen

  • A 40 anys de la desaparició del mestre Emili Pujol, el Consell Comarcal de les Garrigues juntament amb les poblacions de La Granadella i Torrebesses inicien un nou projecte anomenat Univers Emili Pujol

  • Univers Emili Pujol és una ampliació del Simpòsium que es porta a terme a La Granadella des de l’any 2012, i el darrer any també a Torrebesses, i que enguany també començarà amb un campus musical i un concurs de guitarra

La Granadella | 16 de maig de 2019 | 11.00h


Després de la celebració d’un sentit homenatge al 2011 en el 125 aniversari del naixement del mestre Emili Pujol a la ciutat de Lleida  on totes les institucions públiques es van implicar, el Consell Comarcal de les Garrigues va engegar una iniciativa cultural d’impacte territorial tribut a l’il·lustre músic garriguenc, el Garrigues Guitar Festival. Una proposta que el propi mestre Pujol va projectar a la dècada de 1970, impulsant, com a expressió cultural, la música a tots els racons de la seva terra natal: “Aquí vaig experimentar les primeres sensacions reservades a la infantesa i els primers anhels de joventut. En aquesta terra lleidatana voldria retre el meu últim esforç al servei de la guitarra i de l’art”.

Aquest any es celebrarà la vuitena edició del ja consolidat Guitarfest amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs i sota el paraigües de gran part dels Ajuntaments de la comarca. També arribarà una nova edició del Simpòsium Emili Pujol a La Granadella, poble natal i fill predilecte, i que des de la darrera edició es va sumar a les jornades el poble de Torrebesses, on va viure i conviure els estius.

Enguany, a les portes del 40 aniversari de la seva desaparició, el Consell engega de nou una iniciativa cultural complementant al Simpòsium amb un innovador curs de recerca en l’equilibri cos i ment combinat amb l’estudi tècnic de guitarra clàssica sota la filosofia pedagògica del mestre Pujol i que també inclourà un concurs de guitarra amb el propòsit de donar conèixer i il·lustrar, dins de la literatura guitarrística, la seva obra compositiva, la qual gran part va ser creada al Mas Janet, la seva masia pairal localitzada entre La Granadella i Torrebesses.

Aquestes iniciatives formen el concepte Univers Emili Pujol, que pretén donar visibilitat i ressò internacional des de la web.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *