GARRIGUES GUITAR FESTIVAL 2019 | Torna el Guitarfest. Més guitarra, més Pujol

  • Més guitarra! Les Garrigues consolida la vuitena edició del festival i es converteix en un dels esdeveniments d’estiu capdavanters  a la província de Lleida

  • Més Pujol! El Consell Comarcal aposta per la figura del mestre guitarrista Emili Pujol com nou motor cultural i turístic a les comarques de Les Garrigues i el Segrià

Torrebesses | 11 de juny de 2019 | 16.18h


Enguany el festival es realitzarà del 29 de juny al 24 d’agost, dos mesos intensos d’activitats on l’instrument de la guitarra torna a ser la protagonista, convidant en el seu cartell a altres instruments de corda, de vent, percussions i la sempre bona companyia de la veu cantada. Tot en diferents indrets patrimonials de la comarca que s’afegiran amb experiències culturals i gastronòmiques, i recolzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs i sota el paraigües de gran part dels Ajuntaments de la comarca.

“El dissabte 15 de novembre de 1980 va desaparèixer l’últim deixeble de Francesc Tárrega, qui va ser un dels grans músics del segle XX i figura clau de la música espanyola”. Així es com descriu l’article de El País quatre dies després. Avui, a quasi 40 anys, la figura del mestre Pujol encara no te el reconeixement merescut.

Des del Consell Comarcal de les Garrigues estan disposats a reivindicar internacionalment aquest mestre universal complementant el Simpòsium, que es realitza des del 2012, amb dues iniciatives, un curs i un concurs, que ampliaran el coneixement de l’il·lustre guitarrista.

El Campus Emili Pujol – Guitar Clinic és un innovador curs de recerca en l’equilibri cos i ment combinat amb l’estudi tècnic de guitarra clàssica sota la filosofia pedagògica del mestre Pujol,  i que també inclourà un concurs, Certamen Internacional de Guitarra Emili Pujol, amb el propòsit de donar conèixer la seva obra compositiva, la qual gran part va ser creada al Mas Janet, la seva masia pairal localitzada entre La Granadella i Torrebesses.

Aquestes iniciatives formen el concepte Univers Emili Pujol, que pretén donar visibilitat i ressò internacional des de la web.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *