SIMPÒSIUM EMILI PUJOL 2018 | Entre La Granadella i Torrebesses

  • Amb el Garrigues Guitar Festival volem expandir la figura d’Emili Pujol i donar a conèixer els indrets patrimonials destacats dels nostres pobles

  • Entre la Granadella i Torrebesses: una passejada cultural, una visita al Mas Janet, un documental i un concert homenatge mostren a la vegada un Pujol humà i espiritual

La Granadella | 16 de maig de 2018 | 11.00h


Posar en valor la figura del mestre Emili Pujol Villarrubí és una responsabilitat que tenim compartida els convilatans del mestre i les administracions públiques més properes del territori. La comarca de les Garrigues ha tingut i té personatges destacats en tots els àmbits però de reconeguts arreu del món, no en tenim tants. Emili Pujol n’és un. Se’l coneix com a mestre, musicòleg, pedagog i compositor català vinculat al món de la guitarra del segle XX. També se li atribueix la recuperació d’instruments antics que gairebé havien caigut en l’oblit com la viola de mà i el llaüt.

Emili Pujol és un personatge il·lustre en el món de la guitarra i de la música en general, que va tenir a la comarca de les Garrigues el seu punt de referència per a la inspiració musical i intel·lectual, concretament a Mas Janet, a la confluència entre els termes de la Granadella i Torrebesses.

Tornem amb la cita anual del Simpòsium recordant al mestre guitarrista i pedagog. La nova inclusió de la població de Torrebesses i un nou projecte en el Mas Janet, refugi del mestre Pujol, són les novetats significatives d’aquesta nova edició del Simpòsium Pujol. Així, les activitats es desenvoluparan entre La Granadella, lloc de naixament i Torrebeses, lloc de les últimes vivències i inspiracions del gran mestre, i gràcies al recolzament dels respectius Ajuntaments.

Un sopar-concert al Castell Palau de Torrebesses el divendres 13 de juliol a les 22 hores donarà el tret d’inici del Simpòsium. Seguirem un dissabte emotiu, a les 19 hores, amb la visita del nou projecte natura a Mas Janet que inclou una cata de vins del Celler Clos Pons i finalitzarem a les 22 hores gaudint d’un concert a l’Església Sant Salvador de Torrebesses amb l’ensemble 22Strings quartet. El diumenge gaudirem d’un seguit d’activitats recordant la figura d’Emili Pujol a la Granadella amb una passejada, la Ruta Pujol, a les 12.30 hores, a les 18.30 hores un documental “Emili Pujol, el mestre” dirigit per l’investigador i músic, Artur Blasco. Tancarà l’homenatge amb la participació d’un concert tribut pel que va ser deixeble del mestre Pujol, Arnaud Dumond.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *