SIMPOSIUM EMILI PUJOL 2022 | Torrebesses recorda la figura d’Emili Pujol en unes jornades monogràfiques

  • Tres concerts van omplir de sonoritat l’església romànica

  • Experts van aprofundir la vida i obra del seu il·lustre veí

Torrebesses | 7 d’agost de 2022 | 12.00h


El dissabte 6 d’agost es va iniciar una nova edició del Simposium Emili Pujol al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca, unes jornades de coneixement sobre la figura i l’obra del mestre guitarrista català.

A les 11 hores va començar la jornada amb la participació de l’investigador i guitarrista Pau Capdevila, guanyador del 8è Premi Jove Investigador de les Garrigues 2015, per l’estudi titulat “Viatge per l’univers d’Emili Pujol i Vilarrubí. La recerca de l’art suprem” i recentment contractat per a la catalogació i inventari del llegat de l’il·lustre mestre pertanyent a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Va explicar l’estat en que es troba el llegat i quin serà el futur immediat del mateix.

A les 11.45, el guitarrista i professor del Conservatori Municipal de Música de Lleida, Carles Herraiz, ens va documentar amb la dissertació sobre el llibre “La Escuela Razonada de la Guitarra”, un treball que el propi Pujol va dedicar gran part de la seva vida amb el objectiu de divulgar i formar un mètode de l’escola tècnica de la guitarra del seu il·lustre mestre Francesc Tárrega. Un mètode format per 4 llibres publicats i un 5è inconclús pendent de ser editat.

A les 12.30, Jordi Guimet, marmessor del mestre Emili Pujol i de la seva vídua Maria Adelaida Robert, com expert i també estudiós del llegat d’Emili Pujol, ens va aprofundir sobre la poètica i escrits reflexius que va deixar plasmat als manuscrits recollits del seu llegat amb el títol “Emili Pujol, en vers i prosa”, mostrant al Pujol més humanista i profund en les seves conviccions de vida.

Finalment, a les 13.15 hores, és va donar per tancada la jornada amb un seguit d’interpretacions d’obres del mestre Pujol per guitarristes convidats que ens van delectara amb un breu recital convertida en una classe magistral d’execució per a guitarra.

Torrebesses, poble on va conviure el mestre per la proximitat del Mas Janet, la seva casa d’estiueig i on anava recollir tota la inspiració plasmada en la seva obra musical i poètica, agafa el relleu del mestre en la promoció del talent en el noble art de la guitarra, programant tres concerts a les 20 hores a l’Església Sant Salvador, temple romànic amb una sonoritat espectacular que va executar el primer concert la talentosa guitarrista romanesa Ana María Iordache, recent guanyadora del Certamen Llobet 2021 a Barcelona el divendres 15 de juliol. El diumenge 17 de juliol vam gaudir d’un espectacular concert a l’Església Santa Maria de Gràcia de la Granadella amb la participació del duet Terracota, format pel músics lleidatans Carles Herraiz a la guitarra i Jordi Roure a la viola. Va continuar el divendres 5 d’agost amb la participació en el segon concert del concertista anglès Jonathan Ross Parkin, que ens va delectar amb la seva proposta Cap al sud, magnes obres europees per a guitarra. Finalment, el tercer i últim concert va anar a càrrec del virtuós concertista australià Jacob Cordover, amb joies de la literatura guitarrística i estrenes mundials.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *