SIMPÒSIUM EMILI PUJOL 2021 | Torrebesses il·lustra la figura d’Emili Pujol a la desena edició del Simpòsium

  • Una exposició, una visita al Mas Janet i un documental sonor ens endinsaran en el peculiar univers d’Emili Pujol

  • A l’església de Sant Salvador amb el magnífic retaule de pedra de Sant Joan Baptista sonaran les guitarres de tres joves promeses internacionals

Torrebesses |15 de Juny de 2021 | 12.00h


Fa 10 anys es va crear el Simposi Emili Pujol amb la intenció de mostrar a unes jornades monogràfiques amb testimonis il·lustratius, mostres documentals i musicals, i desvetllaran la figura humana i la rellevància artística de l’il·lustre músic. Amb la transmissió d’aquesta convocatòria hem aconseguit preservar la seva memòria i el llegat que ens va deixar i seguirem fent-fins que es reconegui la seva vàlua.

Fins a principis del mes de setembre al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca, el públic podrà visitar l’exposició il·lustrada de Ramon Llanes Bordes que mostra les quatre facetes que van definir a el mestre Pujol: intèrpret, compositor, musicòleg i pedagog. També es presentarà una sèrie d’objectes personals relacionats amb l’artista cedits per la Col·lecció Etnològica de Torrebesses Josep Jané i Periu.

Grans obres de la literatura guitarrística s’escoltaran a l’Església de Sant Salvador durant l’estiu amb la participació del virtuós músic rus Sergey Perelekhov, guanyador del Certamen Llobet 2020 de Barcelona, ​​seguit del jove promesa de la guitarra catalana, Izan Rubio i finalitzant amb el prestigiós guitarrista turc arrelat als Estats Units, Celil Refik.

Finalment, el dissabte 28 d’agost amb una visita de migdia al Mas Janet, casa pairal on va trobar l’enginy de gran part de la seva obra musical, gaudirem de l’espai on el mestre passava temporades inspirant i espirant amb la matèria viva de la terra. A la nit, clausurarem el festival i quasi l’estiu amb un documental sonor realitzat per Pau Capdevila, una immersió acústica dins de l’Univers Pujol amb una successió d’escenes sonores a partir dels seus escrits íntims, la seva música, testimonis personals i paisatges sonors.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *