SIMPÒSIUM EMILI PUJOL 2019 | Un curs i concurs dedicat a Pujol

  • Campus Emili Pujol – Guitar Clinic són estades per a la recerca corporal de l’equilibri físic/psíquic combinat amb l’estudi metòdic de guitarra clàssica sota la filosofia pedagògica del mestre Pujol. Convivències en un entorn rural i de natura.

  • Certamen Internacional de Guitarra Emili Pujol és un concurs d’interpretació de guitarra clàssica per a guitarristes de fins als 35 anys, amb el propòsit de conèixer i il·lustrar, dins de la literatura guitarrística, la seva obra compositiva.

Torrebesses | 12 de juny de 2019 | 12.00h


Emili Pujol havia explicat diverses vegades que un dels indrets on millor es trobava per treballar era a la seva terra natal, a l’entorn del Mas Janet, entre els pobles de la Granadella i Torrebesses. En aquest mas, envoltat d’una terra aspra, amb arbres frondosos, oliveres plantades i treballades entre els marges i bancals de pedra seca, era on ell s’inspirava per a la creació i composició musical. En aquest recòndit indret de la comarca de les Garrigues, sense aigua corrent i sense llum, com un element més immers en la natura, gaudia dels espectacles que li oferia el dia, les olors, l’aire, els animalons entre marges, els soroll de les fulles i les branques dels arbres, el contacte dels peus descalços amb la terra. Aquestes sensacions que ens passen desapercebudes, el mestre Pujol les incorporava a les seves obres i les presentava en els indrets més destacats en la panoràmica mundial. Aquests contrastos i el talent són els que fan del mestre Emili Pujol un veritable personatge reconegut mundialment en el camp de la música.

Amb aquesta presentació descriptiva, el Consell Comarcal de les Garrigues esta disposat a reivindicar internacionalment aquest mestre universal complementant el Simpòsium, que es realitza des del 2012, amb dues iniciatives més, un curs i un concurs, que ampliaran el coneixement de l’il·lustre guitarrista.

Aquestes iniciatives formen el concepte Univers Emili Pujol, que pretén donar visibilitat i ressò internacional des de la web.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *