GARRIGUES GUITAR FESTIVAL 2012 | Neix el Garrigues Guitar Festival

Les Garrigues Guitar Festival neix en la commemoració del 125 Aniversari del naixement de l’insigne mestre guitarrista i musicòleg Emili Pujol, com un projecte que el propi mestre va projectar en la dècada dels 70, impulsant, com a expressió cultural, la música culta a tots els racons de la seva terra natal.

Aquesta proposta parteix amb la idea d’aproximar les més altes expressions i iniciatives culturals a les poblacions garriguenques. Pretén ser un punt de trobada de música instrumental de corda polsada, manifestació de les més altes figures de la guitarra, la viola de mà i el llaüt de tots els temps, propagant i difonent així, el treball musicològic realitzat pel mestre pedagog Emili Pujol al llarg de la seva vida.

Serà una programació equilibrada amb formats locals, nacionals i internacionals; importar grans mestres i agrupacions de tot el món i projectar noves propostes locals nacionals per a la seva promoció a l’exterior. També aprofitarem les diferents sinergies de la comarca per la difusió dels espais patrimonials locals i accions promocionals d’ens participants de gastronomia, activitats lúdiques i cultura popular i tradicional.