GARRIGUES GUITAR FESTIVAL 2024 | El Garrigues Guitarfest reivindica una oda musical a la Pau i la Cultura!

  • El Garrigues Guitarfest torna amb més guitarres al patrimoni garriguenc amb noves experiencies culturals i gastronòmiques.

  • La Granadella i Torrebesses reconfiguren la imatge del mestre Emili Pujol amb la tercera edició del Certamen i Campus.

Les Garrigues | 20 de juny de 2024 | 18.00h


El festival arrencarà el dissabte 6 de juliol a l’Església de l’Assumpció de la Mare de Déu a El Soleràs amb un concert del duo Blua Maro, format per la mezzosoprano Anna Tobella i el guitarrista i compositor Eugeni Muriel. Aquest espectacle vibrant i dinàmic inclou àries d’òpera, cançons clàssiques i cants tradicionals, a més d’obres originals de Muriel. La seva posada en escena promet ser única i propera. El divendres següent continuarà a Torrebesses, Belmin Okanović, guanyador de la darrera edició del Certamen Llobet, a l’Església de Sant Salvador amb un programa de grans obres de la literatura guitarrística. Amb només 26 anys, aquest talentós guitarrista ha guanyat més de 20 premis internacionals. Dissabte a Els Torms, el duo Alenta Duo, format per la violista Ana Valero i el concertista i investigador Raúl Viela, presentarà “En les dues ribes”, un viatge musical per Iberoamèrica. Aquest concert explora la tradició musical de set països a ambdós costats de l’Atlàntic, fusionant el folklore amb la música clàssica. I diumenge Les Borges Blanques acollirà Anila Padrós & Trio Desconcierto amb l’espectacle “Cançons amb trementina”, una història musical que explora el cançoner popular català a través de la narrativa de la Jove Aina i la seva àvia.

A partir del divendres 19 de juliol visitarem les Garrigues Altes, a La Granadella, on la reconeguda guitarrista Anabel Montesinos interpretarà “Baroque Inspiratio” a l’Església de Santa Maria de Gràcia. Montesinos, guanyadora de múltiples premis internacionals, oferirà un recital d’inspiració barroca. La Granadella serà també l’escenari del Certamen Pujol 2024, un concurs internacional per a joves guitarristes que inclou obres originals del músic Emili Pujol. Farem aturada a la Vinya dels Artistes del Mas Blanch i Jové a La Pobla de Cérvoles amb una visita, tast i concert del Duo Malibran, que combinarà cançons tradicionals d’Anglaterra, el Mediterrani i els romanços de Maria Malibran. El festival continuarà amb la final del Certamen Pujol 2024, que tindrà lloc a l’Auditori del Centre Cívic de La Granadella, amb la participació especial de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona. I que farà cloenda el lliurament de premis.

A Torrebesses es desenvoluparà el 3er Campus Pujol, estades per a la recerca corporal de l’equilibri físic/psíquic i l’estudi metòdic i pedagògic de la guitarra clàssica des de la perspectiva filosòfica del mestre Pujol. Unes convivències rurals i naturals, on la seva cloenda oferirà al públic una visita guiada al Molí del Bep de Canut i un concert amb tast d’olis. La programació seguirà amb diversos concerts de destacats artistes com José Antonio Chic a Vinaixa, La Folia Consort a Arbeca, Sara Guerrero de nou a Torrebesses, i Tangozzolla a Granyena de les Garrigues. Cada actuació promet una experiència única, amb un repertori que abasta des de la música clàssica fins al folklore i el nou tango argentí.

A partir del divendres 9 d’agost, les experiències continuaran al Conjunt Rupestre la Roca dels Moros del Cogul, patrimoni de la Humanitat, que acollirà un concert d’Alba Avilés & Victor Paradis Quartet amb viatge cap al latin jazz. El Castell de La Floresta serà l’escenari d’un concert del Duo Rubio-Franch & Andrea Peirón, presentant “Essències”, amb melodies i harmonies del folklore universal i que inclourà una visita guiada i tast de productes de la terra. L’Espluga Calba continuarà amb la mostra patrimoni al amb la visita de l’Església La Immaculada Concepció i els seus espectaculars frescos seguit de l’actuació d’Astrolabi, un espectacle que celebra el patrimoni cultural català amb peces del segle XVIII. El festival culminarà amb actuacions de Elisa Arias & Dani Jané a Bellaguarda, Karol Samuelčík a Torrebesses, i Pacífico Sur Trio a la Vinya els Vilars d’Arbeca, oferint una fusió de ritmes llatinoamericans amb tast de vins de collita pròpia.

Tots els concerts són amb entrada lliure amb reserva prèvia, excepte els assenyalats, i l’aforament serà limitat. Les reserves es poden fer a través del web oficial del festival.


2 Comments

  1. Mercè Guiu i Reig

    Vull reservar 3 llocs per al concert dels Torms

    Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *