GARRIGUES GUITARFEST 2022 | El festival de la guitarra torna a terres garriguenques

  • Les cordes de la guitarra tornen a vibrar a les Garrigues

  • Torrebesses il·lustrarà la figura d’Emili Pujol en unes jornades monogràfiques

Torrebesses | 8 de juliol de 2022 | 12.00h


Tornen els acords per a guitarra del XI Guitarfestival, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues en deu pobles de la comarca: Arbeca, les Borges Blanques, el Cogul, els Torms, l’Espluga Calba, Granyena de les Garrigues, la Floresta, la Granadella, la Pobla de Cérvoles, Torrebesses i Vinaixa seran testimonis presencials de les més altes figures locals i internacionals de les cordes polsades.

El tret de sortida serà el diumenge 10 de juliol a les Borges Blanques amb un espectacle oral a ritme d’acords al pati del Casal Marino. Barbaritats relatades per l’actriu Jordina Biosca ressaltaran amb les sis cordes de la guitarra de David García. Una explosió per als sentits que de segur no deixarà ningú indiferent.

La setmana següent continuaran els concerts a les esglésies romàniques de Torrebesses i Vinaixa, temples amb una sonoritat espectacular executada per la talentosa guitarrista romanesa Ana Maria Iordache, guanyadora del Certamen Llobet 2021 a Barcelona, i el guitarrista xilè Nicolás Acevedo, guanyador del Certamen Pujol 2019 de la Granadella. S’acabarà a la catedral de les Garrigues, l’església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella, amb el Duo Terracota, els lleidatans Jordi Roure a la viola i Carles Herraiz a la guitarra.

El mes de juliol finalitzarà la primera part del festival a l’església dels Torms amb la participació del jove duet format per Sara Rojo al violí i Miguel Marín a la guitarra, i a l’església d’Arbeca l’actuació del veterà duo de cambra format per Olga Kobékina al clavecí i Sergi Vicente a la guitarra, tots dos professors del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

La segona part del festival continuarà el divendres 5 d’agost a Torrebesses, on es celebrarà el segon concert a l’església de Sant Salvador i on el concertista anglès Jonathan Ross Parkin ens delectarà amb la seva proposta Cap al sud, amb magnes obres europees per a guitarra. L’endemà s’iniciarà el Simpòsium Emili Pujol, unes jornades de coneixement sobre la figura i l’obra del mestre guitarrista català. A la tarda, el concert del duet format per Ana Cambra a la guitarra i Toni Campos al clarinet recrearan un espai sonor de color a l’església de Granyena de les Garrigues.

El cap de setmana següent tocarà el torn als espectaculars castells de la Floresta i l’Espluga Calba, on gaudirem de la màgia de les balades i danses celtes a càrrec del quartet lleidatà Ensemble XXI, dirigit pel guitarrista i compositor José Antonio Chic, i del duo format per les tarragonines Carmen Becerra a la guitarra i Isabel Serra a la flauta travessera.

El divendres 19 d’agost toca visita al conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul, Patrimoni de la Humanitat. S’hi presentarà l’espectacle Vestigis del Cogul, expressament creat per a l’ocasió amb un concert pictòric en directe de la guitarrista Silvia Nogales i el pintor Josep Maria Rius (JOMA). El dissabte 20 tornarem a les habituals i excel·lents degustacions de vi a la vinya els Vilars, que aquesta vegada acompanyaran el concert de guitarra flamenca i jazz del barceloní Pedro Javier González, un dels màxims exponents de l’instrument que ha delectat el públic amb el seu art juntament amb artistes com Joan Manuel Serrat, Lluís Llach o Maria del Mar Bonet.

La darrera setmana d’agost seguirà amb el tercer i últim concert a l’església de Torrebesses, a càrrec del virtuós concertista australià Jacob Cordover, amb joies de la literatura guitarrística i estrenes mundials. A la vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles, amb les degustacions dels seus vins i els espectaculars paisatges plens d’art, es clausurarà l’onzena edició del festival amb un concert homenatge a les dones compositores invisibilitzades, que il·lustraran el duo format per la soprano sèrbia Milica Jovičić i el guitarrista xilè Gian Carlo Scevola.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *