GARRIGUES GUITAR FESTIVAL 2017 | Ilerda Antiqua inaugura el 6è Garrigues Guitar Festival a les Borges Blanques

  • El festival, que s’allargarà fins al 26 d’agost, permet gaudir també de visites guiades, maridatges gastronòmics, conferències i una passejada cultural

Font: Territoris.cat | 10 de juliol de 2017


Divendres passat va tenir lloc la primera de les actuacions del Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, a càrrec d’Ilerda Antiqua amb An Die Musik, al Terrall de les Borges Blanques. El Consell Comarcal de les Garrigues organitza del 7 de juliol al 26 d’agost aquesta sisena edició del Garrigues Guitar Festival amb més presència territorial. La Floresta i Fulleda són les noves poblacions que s’hi sumen per viure aquesta experiència per als sentits. Juntament amb els concerts, el públic podrà gaudir de visites guiades, maridatges gastronòmics, conferències i una passejada cultural. 

Destaca enguany l’ampli ventall musical, des del barroc fins a la cançó catalana

Aquest esdeveniment es duu a terme en homenatge al mestre guitarrista i musicòleg garriguenc Emili Pujol, figura representativa internacional de l’instrument de la guitarra al segle XX. El festival vol apropar les més altes manifestacions de la música per a cordes polsades i impulsar la música culta com a expressió cultural a tots els racons de la seva terra natal.

Aquest any en destaca l’ampli ventall musical, que va des del barroc fins a la cançó catalana. Tot girant al voltant de l’instrument de la guitarra i família, es farà en diversos espais patrimonials d’Arbeca, les Borges Blanques, el Cogul, l’Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, la Granadella, Granyena de les Garrigues, Juneda, la Pobla de Cérvoles i Vinaixa.

Els dies 15 i 16 de juliol es farà el cinquè Simpòsium a la Granadella en homenatge a la figura d’Emili Pujol

Destaquen els duets: guitarres com els germans Becerra i Pyrophorus duo; cant i guitarra o tiorba com Ilerda Antiqua, Ruhí- Camahort, Fantova-Pisa; violoncel i guitarra, com Liv duet; o violí i guitarra, com Maltinski-Belotti. També, concerts solistes com Francisco Albert Ricote, Laura Fontanals i Josué Fonseca, i formacions camerístiques com el trio Desconcierto, els Ensamble Amoria i En Clave de Son ompliran la comarca de notes i colors.

En homenatge a la figura d’Emili Pujol, que dóna nom al festival, es realitzarà el cinquè Simpòsium a la Granadella, una jornada de cap de setmana (15 i 16 de juliol) que es dedicarà especialment al reconeixement de la tasca tant pedagògica com compositiva i humanista del mestre garriguenc. Els ideals estètics i artístics que professava la correspondència entre els músics Emili Pujol i Miquel Llobet es desvetllaran en la conferència dictada per Josep Maria Mangado, president del Cercle Guitarrístic a Catalunya. Per a l’endemàestà previst endinsar-se pels carrers de la Granadella descobrint curiositats i racons culturals amb la Ruta Emili Pujol, guiada i comentada per Paquita Farré.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *