GARRIGUES GUITAR FESTIVAL 2016 | Presentació de la cinquena edició del Garrigues Guitar Festival a Lleida

  • Durant l’acte, celebrat aquest matí a l’IEI, s’ha destacat la figura d’Emili Pujol en la seva tasca divulgadora de la música

Font: radiolesborges.cat | 7 de juliol de 2016


Aquest matí, s’ha presentat la cinquena edició de ‘Les Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol’ a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida, amb la participació de la directora de l’entitat, Montserrat Macià, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, i el director del festival, Isidre Piñol.

Durant la seva intervenció, Macià ha destacat que des de l’IEI de la Diputació de Lleida es dóna suport a aquesta iniciativa que vol acostar la música culta a la ciutadania, barrejant reconeguts intèrprets internacionals arribats de tot el món, però també amb una important presència de músics locals i nacionals. La directora també ha recordat la figura d’Emili Pujol i la copiosa obra i el llegat esplèndid que va deixar l’any 1980 “quan va morir aquest insigne mestre de guitarra, viola de mà, musicòleg, pedagog i compositor, nascut a la Granadella l’any 1886”. Ha explicat el vincle que uneix l’IEI amb la figura d’Emili Pujol i l’interès a homenatjar el musicòleg lleidatà i fomentar els estudis musicològics, camp en què el compositor i intèrpret lleidatà va acreditar la seva capacitat investigadora. En aquest sentit, ha destacat que es tracta d’un homenatge a l’ampli llegat que va deixar la figura i un reconeixement a la tasca divulgadora de la música.

D’altra banda, Antoni Villas ha reiterat “l’aposta del territori pel territori, en el sentit que són activitats com aquestes les que fan que molts ciutadans descobreixin indrets nous”.

El director del festival, Isidre Piñol, ha fet un repàs de les actuacions, i ha destacat que la intenció és que la comarca de les Garrigues sigui el centre d’atenció musical del moment, portant grups i músics d’un ampli espectre. També ha reiterat la intenció d’obrir, encara més, el coneixement de l’obra d’Emili Pujol, de manera que enguany, la majoria d’actuacions comptaran amb peces d’aquest il·lustre compositor.

Entre el 5 de juliol i el 27 d’agost les Garrigues acollirà el 5è Les Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, i els músics que hi participen interpretaran les peces en espais d’un gran valor patrimonial i sentimental, combinat amb la gastronomia, les activitats lúdiques i les mostres de cultural popular i tradicional. S’han programat 15 concerts per aquesta cinquena edició, que tindran lloc a Vinaixa, l’Espluga Calba, el Cogul, la Granadella, les Borges Blanques, Juneda, Arbeca, la Pobla de Cérvoles, Granyena de les Garrigues i Lleida. A més a més, els concerts inclouen interpretacions de mestres consagrats, joves talents, solistes, cambres i orquestres, així com clàssics i contemporanis en guitarra i un repàs a la música de tots els temps.

Com ja informàvem fa uns dies des de Ràdio les Borges, el festival ja es va presentar a Barcelona, al Reial Cercle Artístic, en un acte on també va participar l’Espai Antoni Ferrer de l’Espluga Calba.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *