GARRIGUES GUITAR FESTIVAL 2015 | Isidre Pinyol, tècnic de cultura del Consell Comarcal, ens parla de la 4a edició de les Garrigues Guitar Festival


Font: Radio Les Borges | 16 de juliol de 2015


Les Garrigues Guitar Festival ‘Memorial Emili Pujol’ s’està convertint en un festival consolidat a la comarca, enguany ja és la quarta edició que se celebra. Es tracta d’un festival que destaca per la qualitat dels guitarristes que hi participen a la vegada que busca que els espectadors gaudeixin de la música en espais plens d’història. Neix el 2011, en commemoració del 125è Aniversari del naixement de l’insigne mestre guitarrista i musicòleg Emili Pujol “per impulsar, com a expressió cultural, la música culta a tots els racons de la seva terra natal”.

Entre les novetats d’enguany destaca el nombre de concerts, que ha augmentat de 9 a 12, una dada que Pinyol valora positivament i atribueix al fet que “els pobles de la comarca veuen amb bons ulls la iniciativa de portar el món de la música als pobles”. En aquesta quarta edició a més, s’ha afegit un celler nou, la Vinya els Vilars d’Arbeca, que serà l’escenari amb què es tancarà el festival amb l’actuació del grup ‘En clave de son’.

Donar a conèixer les Garrigues Guitar Festival arreu de Catalunya ha estat un altre dels objectius que s’ha marcat el Consell Comarcal. Per aquest motiu l’agenda de concerts es va presentar a Barcelona, el passat 2 de juliol, a la parada ‘Garrigues, colors i emocions’ que hi ha al Mercat de la Concepció. “La gent de Barcelona queda sobtada de les diferents activitats que fem a la comarca i es dóna compte que la gent de ponent està viva, fa productes de qualitat i està al dia del que toca a nivell de país, a nivell de cultura”, afegeix Pinyol.

Finalment, una altra de les novetats que destaca el tècnic de cultura del Consell Comarcal és l’actuació de Carles Trepat, guitarrista nascut a Lleida i conegut en l’àmbit internacional. Serà la primera vegada que actua al festival, ho farà dissabte 22 d’agost a l’església de Sant Baptista de Vinaixa. A més d’ell, diferents artistes i estils passaran per les Garrigues al llarg d’aquest estiu, des del reconegut artista xilè Eulogio Dávalos fins a ’22Strings Quartet’ que oferirà un repertori de danses i cants populars. A les Borges particularment, actuarà el duet de la violinista Ala Voronkova i el compositor i guitarrista Sergi Vicente, divendres 17 de juliol als jardins del Terrall.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *