Presentació

Posar en valor la figura del mestre Emili Pujol Villarrubí és una responsabilitat que tenim compartida els convilatans del mestre i les administracions públiques més properes del territori. La comarca de les Garrigues ha tingut i té personatges destacats en tots els àmbits però de reconeguts arreu del món, no en tenim tants. Emili Pujol n’és un. Se’l coneix com a mestre, musicòleg, pedagog i compositor català vinculat al món de la guitarra del segle XX. També se li atribueix la recuperació d’instruments antics que gairebé havien caigut en l’oblit com la viola de mà i el llaüt.

Emili Pujol és un personatge il·lustre en el món de la guitarra i de la música en general, que va tenir a la comarca de les Garrigues el seu punt de referència per a la inspiració musical i intel·lectual, concretament a Mas Janet, a la confluència entre els termes de la Granadella i Torrebesses.

Amb Les Garrigues Guitar Festival volem expandir la figura d’Emili Pujol i donar a conèixer els indrets patrimonials destacats dels nostres pobles on es faran els concerts d’aquesta VII edició. Podeu seguir la programació en aquest enllaç.

Esperem que gaudiu de la música i que descobriu els secrets i els racons de les Garrigues.