“La guitarra embelleix tots els gèneres de música a condició que estiguin ben interpretats.”

“Més admiració mereix l’execució perfecta d’una obra senzilla, que la interpretació defectuosa d’una obra difícil.”

“És sabut que la tècnica no ha de constituir un fi, sinó un mitjà necessari per arribar a la perfecció de l’art.”

Certamen Pujol

Certamen Internacional de Guitarra Emili Pujol és un concurs d’interpretació de guitarra clàssica per a guitarristes de fins als 35 anys, amb el propòsit de conèixer i il·lustrar la seva obra compositiva.

On es fa?

Es desenvolupa a l’Auditori del Centre Cívic de La Granadella, poble de la comarca de les Garrigues, a la província de LLeida, on va nèixer el mestre Emili Pujol, fill predilecte del poble.

Quan es fa?

Es fa durant la temporada d’estiu, destacant les dates de finals de juliol. En aquesta tercera edició es farà els dies dissabte 20 i diumenge 21 de juliol de 2024.

Bases 2024

1. Iluminario Associació y el Cercle Guitarrístic a Catalunya, organizadores del Certamen Internacional de Guitarra Emili Pujol, convocan la tercera edición que es realitzarà a La Granadella, el 20 i 21 de juliol del 2024.
2. El Certamen està obert, sense distinció de nacionalitat, a guitarristes de fins als 35 anys d’edat. No podran participar aquells concursants que van obtenir el Primer Premi en edicions anteriors.
3. El Certamen es desenvoluparà a l’Auditori del Centre Cívic de la Granadella (Lleida), on es farà la presentació i el sorteig de l’ordre de participació el dia dissabte 20 de juliol a les 10.00 hores. La no presentació del concursant implica la seva desqualificació automàtica.
4. Les despeses de desplaçament, allotjament i manutenció aniran a càrrec dels participants. Es falicitarà als inscrits allotjaments amb importants descomptes.
5. Els participants renuncien a qualsevol dret dels enregistraments que es puguin realitzar durant el Certamen.
6. L’inscripció al Certamen implica l’acceptació de les bases i la decisió final del jurat. També dóna dret a l’assistència dels concerts de forma preferent i totalment gratuïta.
7. Tot el que no estigui especificat a les Bases, no és responsabilitat de la Comissió Organitzadora.
8. Sobre les quantitats econòmiques concedides com a Premis, es practicarà la retenció fiscal corresponent segons la legislació vigent.
9. Els premis podran augmentar. La seva concreció serà informada a la finalització del termini d’inscripció.

Proves

10. El Certamen comprèn dues etapes:
– PRIMERA ETAPA – CLASSIFICACIÓ. Dissabte, 20 de juliol, 10.00h. Per a tots els participants. Obra obligada “Bagatela”, Emili Pujol i una obra de lliure elecció de màxim 5 minuts.
– SEGONA ETAPA – FINAL. Diumenge, 21 de juliol, 19.00h. Per als tres classificats. Obra obligada “Barcarola”, Emili Pujol i una obra de lliure elecció de màxim 8 minuts.

Premis

11. S’atorgan els següents premis:
– 1er PREMI: 1.500€ i Diploma Honorífic. Enregistrament d’un audiovisual produït per IRS Produccions i promoció per les xarxes socials. Concerts a la propera edició del Garrigues Guitar Festival Memorial Emili Pujol i a l’Art Llobet, Festival de les Arts i la Guitarra de Barcelona.
– 2on PREMI: 1.000€ i Diploma Honorífic.
– 3er PREMI: 500€ i Diploma Honorífic.
I els premis especials:
– PREMI PUJOL, a la millor interpretació de l’obra d’Emili Pujol: Diploma Honorífic. Beca per participar a la propera edició del Campus Emili Pujol – Guitar Clinic a Torrebesses, Lleida.
– PREMI DEL PÚBLIC: Diploma Honorífic. Concert a la propera edició del Garrigues Guitar Festival Memorial Emili Pujol.

Inscripcions

12. La sol·licitud d’inscripció es realitzarà de forma telemàtica. Termini d’inscripcions: Diumenge 30 de juny de 2024. Es seleccionarà un màxim de 20 participants.
13. Els drets d’inscripció són 50€, que hauran de ser abonats per transferència (indicant nom i cognoms) a “CAIXABANK IBAN: ES56 2100 5516 8121 0016 3620” o per Paypal a l’email certamenpujol@gmail.com

Inscripció 2024 (TANCAT)

* Dades requerides

CERTAMEN PUJOL 2023

1er Premi | Públic

1er Premi | Públic

Daniel Salceda

MÈXIC


2on Premi

2on Premi

Izan Rubio

ESPANYA


3er Premi | Pujol

3er Premi | Pujol

Junhui Kim

COREA DEL SUD


Jurat

Jurat

Carles Herraiz

ESPANYA


Jurat

Jurat

Pili Ramon

ESPANYA


Jurat

Jurat

José Galeote

ESPANYA


CERTAMEN PUJOL 2019

1er Premi

1er Premi

Nicolás Acevedo

XILE


2on Premi

2on Premi

Ljubica Bukvić

SÈRBIA


3er Premi

3er Premi

Javier Acosta

PARAGUAI


Jurat

Jurat

Carles Herraiz

ESPANYA


Jurat

Jurat

Inmaculada Balsells

ESPANYA


Jurat

Jurat

Raúl Viela

ESPANYA


IMATGES 2019-2023

REPORTATGE 2019